top of page

Praktisch

Hoeveel kost een gesprek?

 • Standaard (online/telefonisch of face-to-face):

  • Individueel gesprek (50min): 65€

  • Koppelgesprek of gezinsgesprek (75min): 85€

  • Langere gesprekken zijn steeds mogelijk na afspraak (20€/15min extra)

 • Conventie(voorwaarden zie conventie, online/telefonisch of face-to-face):

  • Individueel gesprek (50min): 11€ (eerste gesprek gratis)​

  • Individueel gesprek verhoogde tegemoetkoming (50min): 4€ (eerste gesprek gratis)

  • Jongeren tot 24 jaar: gratis

 • EMDR (face-to-face):

  • Individueel gesprek (50min): 65€​

  • Individueel gesprek (75min): 85€

Hoe kan ik betalen?

De betaling van de gesprekken gebeurt via de bankcontact-app of via overschrijving.​ Nieuwe afspraken zijn pas mogelijk als de vorige afspraak is betaald.

De vraag naar therapie is vaak groter dan mijn agenda toelaat. Gelieve jullie dus steeds stipt te proberen houden aan de afspraken. Indien je toch niet aanwezig kan zijn op de afspraak, gelieve tijdig te verwittigen via e-mail of telefoon. Afspraken die minder dan 24u op voorhand geannuleerd worden, worden alsnog volledig in rekening gebracht. Wanneer je drie keer achtereenvolgens annuleert zonder geldige reden wordt de therapie afgerond. Mensen die volgens de conventie betalen dienen bij laattijdig verwittigen een standaardsessie (65€) te betalen.

Indien je onverwacht ziek wordt, reken ik bij overhandiging van een ziektebriefje de helft van de sessie aan, zodat de kosten gedeeld worden.

Afspraak annuleren

Wordt mijn bezoek aan de psycholoog terugbetaald?

Indien je een traject volgt via de conventie worden er tot maximaal 20 sessies terugbetaald. Meer info hierover vind je terug bij het onderdeel conventie.

Voor de standaard gesprekken komen heel wat mutualiteiten gedeeltelijk tussen in de terugbetaling van gesprekken bij een psycholoog. Via onderstaande website kan je nagaan aan welke voorwaarden je moet voldoen om recht te hebben op terugbetaling bij de verschillende mutualiteiten. Gelieve bij het eerste gesprek de formulieren van je eigen mutualiteit mee te brengen.

Meer info vind je via volgende website:

http://vlaamspatientenplatform.be/_plugin/ckfinder/userfiles/files/2020%20Overzichtstabel%20terugbetaling%20psychotherapie(3).pdf

Dossier?

Jouw gegevens worden bijgehouden in een online dossier. Dit is volledig GDPR-proof. Ook de data van de afspraken en een korte inhoud van de gesprekken worden steeds genoteerd. Indien je hier vragen over hebt kan dit steeds besproken worden.

Adres

Gesprekken gaan steeds door op volgend adres:

Huisartenspraktijk: Aan De Lieve

Schoonstraat 163A, 9940 Evergem

Parking: voorzien voor de praktijk of op straat

https://www.huisartsenpraktijkaandelieve.be/

Contactgegevens

Marieke Meulewaeter

0474/79.89.62

mariekemeulewaeter@outlook.be

bottom of page